mandag den 12. oktober 2015

Anmelder: "En opdagerduo med mange flere bøger i sig"

Der er kommet en ny - grundig og smuk - anmeldelse af 'Jeg får døden' på Litteratursiden. Louise C. Larsen skriver blandt andet:
"Det værste er sket, et brud helt inde i midten, der tager flere dødsfald med sig, og vi ved, at vi skal med helt derind, hvor alt forsøges skjult og omskrevet og allerflottest: Vi kommer ind, hvor slet ingen vidste, at vi skulle ind. Det er en slutning, som end ikke må antydes, men gennem hele krimien og dens lag på lag af sansninger, er det det uudsagte, som står klart i læserens indre billeder uden at være så meget som antydet i teksten."
&
"En person på alle måder udenfor danner indskudte afsnit mellem kapitlerne med overvejelser over egen usynlighed og umuligheden af at trænge igennem og mere kan ikke siges her, men enkeltstående sætninger, der hver især indeholder hele fortællingen, gåden og dens nøgle. En særlig smerte finder ord i disse afsnit, som er bogens smukkeste."
&
"Sansningerne flokkes på hver en side med en fornemmelse af dyrets vejring. Der indsnuses, lyttes, fryses og sammenlignes. "Hendes ansigt fik samme gråhvide farve som løvetand i frø" er en sætning, man straks genkender som Ane-Marie Kjeldbergs, og som i krimiens verden bliver en sansning til et muligt spor, der samles ind ind for at se, om der skulle opstå et mønster." 


Se hele anmeldelsen her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.